Algemene leiding/docente: Annelies van den Broek


Beijerscheweg 58,
 
2821NH, Stolwijk

0182-521884

 

Plaatje japon

Aangeboden cursussen

Creativiteitscursus kleding naaien
Knippen en naaien van -door de cursist gekozen- werkstukken, waarin alle mogelijke technieken aan de orde kunnen komen. Deze cursus is voor zowel beginners als gevorderden.
Naaitechnieken
In deze praktische cursus worden -naar eigen keuze- moeilijke technieken aangeleerd. Manchetten, kragen, zakken e.d. worden gemaakt in de vorm van een "naslagwerk". Ook enkele lessen kunnen worden besteed aan lingerietechnieken. Na bewezen vaardigheid en voldoende technieken kan het certificaat naaitechnieken worden behaald.
Vakopleiding tot costumière
De opleiding combineert patroontekenen met naaien. Nadat de eerste theorie is behandeld, wordt deze gelijk in praktijk gebracht. De cursist maakt daarna kleding met zelf getekende patronen. De opleiding duurt minimaal 2 jaar. In februari en juni kan een onderdeel afsluitend examen worden afgelegd.
Vakopleiding tot kleermaker dameskleding
Deze opleiding is een vervolg op de vakopleiding costumière . De onderdelen die behandeld worden zijn speciaal maatwerk, tailleurs- en mantelwerk, bruids- en avondkleding.
Herenkleding
Voor gediplomeerde kleermakers dameskleding bestaat de mogelijkheid een cursus te volgen voor het patroontekenen en naaien van herenkleding, van overhemd tot kostuum en regenmantel.
Kinderkleding
Een speciale cursus waarin de cursisten zowel het patroontekenen als het maken van kinderkleding wordt geleerd. De eigen creativiteit kan in deze cursus volledig tot zijn recht komen.
Textielwarenkennis
Cursus waarin wordt geleerd kledingstoffen met hun toepassingsmogelijkheden te herkennen en te benoemen.
Patroontekenen op de computer
Deze lessen zijn speciaal voor cursisten die bekend zijn met het traditionele patroontekenen. De cursus wordt alleen gegeven in Stolwijk.
Losse (bijscholings-)lessen
Losse lessen zijn voor naailes. Zij worden gegeven op afspraak.
Lessenkaart
De lessen worden gegeven op afspraak.